Eurovision 2011 va avea loc la Düsseldorf

Eurovision 2011 va avea loc la Düsseldorf

Finala din 2011 a concursului de muzică Eurovision va avea loc pe 14 mai, la Düsseldorf, un oraş din vestul Germaniei, după victoria de anul acesta a interpretei germane Lena, a anunţat, marţi, postul public de televiziune regional NDR, citat de AFP.
Capitala Renaniei de Nord - Westfalia, regiunea cea mai populată din Germania, a fost preferată Berlinului, capitala ţării, dar şi Hamburgului şi Hanovrei, oraşul în care s-a născut Lena, a precizat postul TV într-un comunicat.

Aceasta este pentru a doua oară când Germania organizează finala concursului Eurovision. În 1983, capitala Bavariei, Munchen, a găzduit evenimentul, după victoria din anul precedent a Germaniei, în acest concurs creat în urmă cu 55 de ani.

Lena, în vârstă de 19 ani, a triumfat la Eurovision 2010, cu piesa "Satellite", şi a fost timp de câteva săptămâni idolul ţării sale.
La concurs participă ţările membre ale European Broadcasting Union (EBU), o organizaţie înfiinţată în 1950 de 23 de reprezentanţi ai televiziunilor europene, într-o conferinţă care a avut loc la Devon. În prezent, însă, în EBU sunt aceptate şi ţări non-europene, astfel explicându-se participarea unor ţări ca Maroc sau Israel.

EBU a venit cu ideea concursului Eurovision în 1955. Era un proiect extrem de ambiţios pentru acele timpuri - televiziunea prin satelit nu fusese încă inventată, iar Europa nu mai avusese niciun astfel de eveniment care să-i reunească ţările. Cu toate acestea, a fost un succes, prima ediţie având loc în Elveţia, în 1956.

Doar şapte ţări au participat în primul an - Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Elveţia şi Luxemburg. Însă concursul a fost urmărit de patru milioane de telespectatori din cele şapte ţări - o cifră record pentru acea vreme.

Concursul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. De-a lungul timpului, competiţia a suferit numeroase schimbări. Pe măsură ce tot mai multe ţări doreau să ia parte la competiţie, a fost necesară stabilirea unui sistem de selecţie. Mai multe variante au fost testate până s-a ajuns la o formă stabilă.

Sursa: mediafax.ro