Muzica Coronensis - Ediţia a VIII-a

Muzica Coronensis - Ediţia a VIII-a

Acest festival braşovean, iniţiat în 2003, îşi propune să redescopere valorile muzicale care aparţin Braşovului: interpreţi, compozitori, constructori de instrumente şi instituţii muzicale.

Elementul comun al festivalului este legătura cu oraşul Braşov. Multe dintre lucrări sunt prezentate în primă audiţie, festivalul având astfel rolul de a face cunoscută muzica braşoveană publicului larg. Oraşul nostru a fost binecuvântat de-a lungul timpului cu muzică şi muzicieni de foarte bună calitate, care au activat la şcolile sau bisericile din oraş, apoi prin intermediul burgheziei dornice de afirmare, la asociaţiunile secolului al XIX-lea, sau la instituţiile culturale din prezent. Suntem recunoscători şi mândri să putem trăi într-un oraş în care istoria şi prezentul diferitelor culturi se împletesc mereu.

Viziunea Festivalului MUSICA CORONENSIS este de a îmbina aceste elemente, valorificând moştenirea muzicală şi totodată sprijinind muzica contemporană.

Repunerea în funcţiune a vechiului clopot din Casa Sfatului şi renovarea ceasului mecanic s-au făcut la iniţiativa organizatorilor festivalului.
Acţiunea "Clopotul uitat. Îţi mai aminteşti de sunetul din turn?", prezentă în ediţia de anul trecut se va finaliza anul acesta în cadrul festivalului, prin festivitatea de inaugurare a noului ceas.

CORONAPRESS