Festivalul „Fulg de Nea”, la Braşov

Festivalul „Fulg de Nea”, la Braşov

În perioada 19 – 21 noiembrie, la Braşov, se va desfăşura a V-a ediţie a Festivalului Concurs Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Fulg de Nea”. Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală „Viva la Musica” Braşov şi Centrul Cultural „Reduta” Braşov, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Braşov, Primăria Râşnov, Primăria Cristian, Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov.
Cei mai talentaţi copii din România se vor întrece timp de trei zile la Braşov în cadrul Festivalului Naţional de Muzică „Fulg de Nea” care debutează vineri, competiţia, aflându-se în topul celor mai bune concursuri de interpretare pentru copii.

Festival de mare calitate

În ciuda greutăţilor de ordin financiar cu care se confruntă, organizatorii vor să păstreze tradiţia acestui festival şi speră ca în scurt timp să ajungă la valoarea festivalului pentru copii de la Mamaia. „Vrem să păstrăm tradiţia acestui festival pentru copii, care este un festival de mare calitate. Totodată, noi considerăm că acest fetival are şi un rol educativ”, a declarat Marius Cisar, directorul Centrului Cultural „Reduta”.
Directorul Festivalului, Claudia Miriţescu, a afirmat: „Un astfel de festival atrage copiii în mod pozitiv şi ne mândrim cu secţiunea de creaţie, secţiune care nu mai există în nici un alt festival din ţară. Am avut aici cele mai bune voci din ţară, care apoi s-au lansat la televiziuni şi la alte concursuri, inclusiv în străinătate. Anul acesta s-au înscris 107 copii şi, după probele preliminarii, au rămas în concurs 73 de tinere talente. Copiii au fost foarte mulţi, foarte buni şi au fost reprezentate aproape toate oraşele ţării. Din Braşov avem şapte concurenţi în acest an”.

Opt premii speciale

Câştigătorii primelor locuri vor fi recompensaţi cu premii în bani, iar câştigătorii menţiunilor vor primi cadouri. Astfel, câştigătorul trofeului va primi 700 lei, premiul I – 400 lei, premiul II – 300 lei, iar premiul III – 200 lei.
Anul acesta, în cadrul festivalului, vor fi acordate şi opt premii speciale: premiul de excelenţă, premiul juriului, premiul Şerban Georgescu, premiul de popularitate, premiul sponsorilor, premiul Viva la Musica, premiul TVS şi premiul unei organizaţii.
Juriul va fi compus din: Marina Voica (aceasta va susţine şi un recital în cadrul galei festivalului), Sorinel Chelariu, Sergiu Pungă (recital în prima seară a festivalului), Valentin Muntean, Walter Dionisie, Carmen Moruz şi Doina Mihăilescu.

Mihaela Gherase