Adrian Păunescu pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia

Adrian Păunescu pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia

Un bust din bronz al poetului Adrian Păunescu va fi amplasat, marţi, pe Aleea Scriitorilor din centrul municipiului Alba Iulia, zonă în care, în urmă cu un an, a fost dezvelit şi un bust al poetului basarabean Grigore Vieru.
Reprezentanţii Congresului Spiritualităţii Româneşti au anunţat, duminică, în debutul ediţiei din acest an a manifestării, că vor dezveli, marţi, împreună cu autorităţile din Alba, un bust al poetului Adrian Păunescu, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia.

Potrivit sursei citate, bustul din bronz al poetului a fost realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba, care a finanţat lucrarea cu 25.000 de lei, şi al Primăriei municipiului Alba Iulia, care a realizat soclul monumentului. La eveniment sunt aşteptaţi apropiaţi ai poetului, membri ai Cenaclului Flacăra, dar şi fiica poetului Ana-Maria Păunescu.
Bustul poetului Adrian Păunescu urmează să fie amplasat pe Aleea Scriitorilor din centrul municipiului Alba Iulia, zonă în care anul trecut a fost dezvelit un bust al poetului basarabean Grigore Vieru.

Adrian Păunescu a fost preşedinte al Congresului Spiritualităţii Româneşti şi unul dintre susţinătorii activi ai manifestării.
Congresul Spiritualităţii Româneşti a fost deschis oficial duminică şi aduce în acest an la Alba Iulia peste 200 de participanţi din ţară şi reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din 30 de ţări, printre care Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Albania, Grecia, Turcia, Rusia, Ucraina, Slovenia, Austria, Germania, Italia, Franţa, SUA şi Canada.
Congresul Spiritualităţii Româneşti se organizează din anul 1993, primele ediţii desfăşurându-se la Herculane. Ulterior, s-a decis ca această întâlnire să se desfăşoare la Alba Iulia şi să se organizeze în preajma zilei de 1 decembrie, ziua în care s-a realizat Marea Unire din 1918.

Sursa: mediafax.ro