Guvernul se împrumută din nou

Guvernul se împrumută din nou

Ministerul Finanţelor va putea împrumuta în perioada următoare 7 miliarde de euro sau echivalentul în orice valută, prin intermediului programului-cadru de emisiuni de stat pe termen mediu, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, lansat în dezbatere publică.
"Se aprobă programul-cadru de emisiuni de titluti de stat pe termen mediu "Medium Term Notes", în sumă maximă în orice moment de 7 miliarde euro (...)", se menţionează în proiectul actului normativ, citat de evz.ro.

Suma de 7 miliarde de euro poate fi atrasă în mai multe etape, care vor fi stabilite prin ordin al ministrului finanţelor publice. "Caracteristicile fiecărei tranzacţii efectuate în cadrul programului, în ceea ce priveşte intermediarii tranzacţiei, sumele, maturităţile, valutele, precum şi alte elemente, după caz, se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice", se arată în document.
Erste Group Bank AG şi Societe Generale, acţionarii majoritari ai BCR, respectiv BRD, vor administra programul, în calitate de aranjori.

Sursa: realitatea.net