Cumpăna dintre timpuri, la Castelul Bran

Cumpăna dintre timpuri, la Castelul Bran

În perioada 9 decembrie 2010- 9 ianuarie 2011, Consiliul Judeţean Braşov- Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov împreună cu Compania de Administrare a Domeniului Bran şi Primăria Bran organizează manifestarea destinată tradiţiilor de Crăciun: CUMPĂNA DINTRE TIMPURI LA CASTELUL BRAN. Evenimentul cuprind o expoziţiei de datini şi obiceiuri de iarnă din satele judeţului Braşov şi o serie de manifestări artistice tradiţionale. Expoziţia se va organiza în spaţiul special destinat din incinta Castelului Bran. Ne propunem prezentarea a trei momente semnificative:
1. Colindatul de Crăciun (Ceată de feciori din Ţara Făgăraşului)
2. Pluguşorul de Anul Nou
3. Acte de divinaţie şi purificare
Complexul de acţiuni, alcătuit din expoziţie şi prezentarea in vivo a obiceiurilor menţionate se va încheia cu o şezătoare tradiţionlă.
Aşadar Pe tot parcursul evenimentului, se vor desfăşura la Castelul Bran o serie de manifestări artistice tradiţionale susţinute de cete de feciori şi ansambluri folclorice din judeţul Braşov.
În data de 9 decembrie ora 14.00 la Castelul Bran va avea loc vernisajul expoziţiei cu participarea Cetei de feciori din satul Şercăiţa, judeţul Braşov şi al Corului din Poiana Mărului.

M.T.