Actriţa Rodica Tapalagă a murit

Actriţa Rodica Tapalagă a murit

Actriţa Rodica Tapalagă a dispărut dintre noi, sâmbătă, după o grea suferinţă, informează familia îndoliată. Cunoscută şi iubită pentru numeroasele sale apariţii în piese de teatru şi filme, Rodica Tapalagă avea 71 de ani.
Corpul neînsufleţit se afla depus începând de duminică la Biserica “Sfinţii Trei Ierarhi” Colţea din centrul Capitalei, unde colegii şi admiratorii îi pot aduce un ultim omagiu până în dimineaţa zilei de 21 decembrie. "Mama a avut mai multe suferiţe dar una mai gravă o colagenoză care durează de circa 7 ani, însă numai în ultimele luni a fost spitalizată. S-au încercat toate tratamentele, dar boala a fost în stadiu avansat şi a dus-o pe picioare. Nu a vrut să renunţe la stilul de viaţă activ pe care îl avea. A fost în spital la Floreasca, după aceea a decedat în şapte zile acasă. Este depusă la Biserica Colţea unde pot veni colegii să îşi ia adio să depună un ultim omagiu", a declarat fiul acesteia, Barbu Popescu.

Înmormântarea va avea loc marţi într-un cadru privat

Absolventă a Institutului de artă teatrală şi cinematografică din Bucureşti promoţia 1959, Rodica Tapalagă debutează din 1958 pe marile ecrane în comedia „Alo?...aţi greşit numărul!”, alături de alte viitoare mari nume ale scenei şi filmului românesc ( Ştefan Tapalagă, Ştefan Mihăilescu-Brăila şi Stela Popescu). A creat roluri pe scenele mai multor teatre: Teatrul Naţional din Craiova, Teatrul Notarra şi Teatrul Mic, pentru ca din 1981 - în prezent, să fie actriţă a Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din Bucureşti. Rodica Tapalagă a fost căsătorită cu scenograful Ion Popescu-Udrişte şi a fost sora actorului Ştefan Tapalagă.

Sursa: realitatea.net