Biserica Neagră Braşov: Concert „La cumpăna dintre ani”

Biserica Neagră Braşov: Concert „La cumpăna dintre ani”

Parohia Braşov a Bisericii Evanghelice C.A. din România organizează vineri, 31 decembrie, cu începere de la ora 12:00 (la prânz), concertul „La cumpăna dintre ani”.
De 11 ani trecerea în noul an este marcată la Biserica Neagră de un concert special. Pentru anul acesta organizatorii au pregătit un program divers ce va cuprinde muzică instrumentală şi vocală a compozitorilor J.S. Bach, G. Merkel, A. Guilmant, T. Vitali, A. Vivaldi şi F. Liszt. Vor interpreta: Elena Cristian (vioară), Paul Cristian, Steffen Schlandt, Eckart Schlandt (orgă), elevi ai liceelor „J.Honterus” şi „Tudor Ciortea” (instrumente de percuţie) şi Jugendbachchor (Corul de Tineret „Bach” al Bisericii Negre).

Încă de la prima ediţie, din 1999, a concertelor „La cumpăna dintre ani” scopul organizatorilor a fost acela de a sprijini financiar lucrările de restaurare ale unor orgi din zona Braşovului. Anul acesta, ca şi în anul 2009, fondurile strânse vor fi direcţionate spre restaurarea orgii din Rupea, una dintre cele mai vechi orgi din România (în momentul de faţă montată temporar în Biserica Neagră.)

Biletul de intrare la concert costă 10 lei. Biletele se pot procura de luni până joi, între orele 10:00 – 15:30, la intrarea în Biserica Neagră, precum şi vineri până la ora 12:00. Pentru buna desfăşurare posesorii biletelor sunt aşteptaţi cu circa15 minute înaintea începerii concertului. De la ora 12:00 şi până la finalul concertului accesul nu va mai fi posibil în incinta Bisericii Negre.

M.G.