Trafic îngreunat din cauza ceţii

Trafic îngreunat din cauza ceţii

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 12.30 circulaţia rutieră se desfăşura cu dificultate, din cauza ceţii dense existente pe numeroase drumuri importante din ţară. Astfel de probleme sunt semnalate pe cele trei autostrăzi şi în judeţe precum: Ilfov, Argeş, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Olt, Vâlcea, Vrancea, Neamţ, Braşov, Harghita, Mureş, Brăila, Tulcea şi Constanţa.

De asemenea, pe câteva artere rutiere importante se circulă în condiţii de iarnă, pe suprafaţa carosabilă existând un strat subţire de zăpadă ( sub 1 centimetru). Semnalăm, în acest sens:

DN7A Vidra – Obârşia Lotrului (judeţul Vâlcea);

DN13E Zagon – Barcani (judeţul Covasna);

DN7A Groapa Seacă – Jiet (judeţul Hunedoara);

DN1R, în localitatea Beliş (judeţul Cluj).

Reamintim că începând din data de 10 ianuarie a.c., circulaţia rutieră pe DN 22C Cernavodă – Basarabi a fost oprită pentru o perioadă de un an, în vederea executării unor lucrări la podul peste Canalul Dunăre – Marea Neagră( km. 1+978 metri). Atât traficul uşor, cât şi traficul greu se desfăşoară pe rute ocolitoare.

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite, le recomandăm conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum şi vizibilitate, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

M.G.