Rovinieta rămâne valabilă dacă se schimbă numărul de înmatriculare al maşinii

Rovinieta rămâne valabilă dacă se schimbă numărul de înmatriculare al maşinii

Şoferii pot menţine valabilitatea rovinietei în cazul în care schimbă numărul de înmatriculare al vehiculului numai în condiţiile în care solicită modificarea numărului de înmatriculare în baza de date a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
Modificarea în baza de date se realizează la sediul CNADNR, la sediile Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri şi la sediile Secţiilor de Drumuri Naţionale.

Pentru modificarea numărului de înmatriculare în baza de date sunt necesare o cerere scrisă, conform formularului-tip care se regăseşte pe pagina web a CNADNR, şi cartea de identitate a vehiculului în copie şi originalul acesteia pentru verificarea conformităţii. "Solicitarea se verifică pe loc şi, dacă aceasta este justificată, după achitarea de către utilizator a tarifului de modificare a numărului în baza de date (20 lei + TVA), se efectuează această modificare", se arată într-un comunicat al CNADNR.

CNADNR a constatat în ultima perioadă că o serie de numere de înmatriculare ale vehiculelor pentru care a fost eliberată rovinieta (în special în cazul rovinietelor autocolant) au fost înscrise incorect sau incomplet pe documentele de plată (bon fiscal, factură) şi implicit în baza de date, de către operatorii care au în atribuţii în eliberarea rovinietelor. "În acest context, pentru a se evita emiterea de sancţiuni contravenţionale pentru aceste cazuri adresăm rugămintea utilizatorilor de a-şi verifica concordanţa între numărul de înmatriculare al vehiculului înscris pe documentele emise la achitarea rovinietei şi cel înscris în certificatul de înmatriculare", se precizează în comunicat.

În cazul în care există neconcordanţe, utilizatorii vor trebui să solicite la CNADNR corecţia în baza de date a numărului de înmatriculare prin transmiterea unei solicitări în acest sens, însoţită de copii de pe certificatului de înmatriculare şi documentele emise la achitarea rovinietei la numărul de fax 021/318.66.50 sau adresa de e-mail autorizatii@andnet.ro.

Sursa: mediafax.ro