Drumuri naţionale închise din cauza zăpezii

Drumuri naţionale închise din cauza zăpezii

Trei drumuri naţionale, respectiv DN1, DN 11 B şi DN 11 sunt închise, vineri dimineaţă, în judeţele Braşov, Harghita şi Covasna, din cauza zăpezii, anunţă centrul Infotrafic al Poliţiei Române.
Astfel, pe DN1 sunt probleme între Braşov şi Predeal, în zona localităţii braşovene Timiş, pe DN 11 B traficul este închis între Cozmeni şi Târgu Secuiesc(judeţul Harghita), în timp ce DN11 este închis în zona Pasului Oituz, judeţul Covasna .
De asemenea, pe multe artere rutiere circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Potrivit sursei citate, se circulă îngreunat din cauza zăpezii pe DN7C, la Piscu Negru( Argeş) şi Bâlea( Sibiu), DN7A, la Voineasa( Vâlcea), DN1A, în judeţul Prahova şi pe majoritatea drumurilor naţionale din judeţul Harghita.

În judeţul Harghita, din cauza vântului puternic şi a zăpezii mai mulţi arbori au căzut pe şosele şi au blocat circulaţia. "La primele ore ale dimineţii s-au înregistrat căderi de arbori pe DN 11 B, pe DN 12 C în zona Lacului Roşu, precum şi pe DN 12 A, în zona Luncii de Sus şi Luncii de Jos. Ninge în tot judeţul şi se circulă în condiţii de iarnă, pe carosabil acoperit cu până la trei centimetri de zăpadă frământată, tratată cu antiderapant", a declarat, vineri dimineaţă, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu.
Potrivit acestuia, pe DN 12 A Miercurea Ciuc - Comăneşti au fost impuse restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa de peste 7,5 tone.

M.G.