„COMOARA ETNO” - Festival Interetnic şcolar

„COMOARA ETNO” - Festival Interetnic şcolar

Proiectul „COMOARA ETNO” iniţiat de Şcoala Generală numărul 9 „Nicolae Orghidan” din Braşov, se realizează în parteneriat cu: Inspectoratul Şcolar al judeţului Braşov, Serviciul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din cadrul Centrului Cultural Reduta, Muzeul de Etnografie Braşov, Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu”, Primăria Municipiului Braşov, Complexul Comercial „My Place”.
Acţiunea se desfăşoară sub forma unui festival interetnic şcolar pe trei secţiuni:
- în 30.04.2011, începând cu ora 9.00, la Complexul „My Place” din Braşov, va avea loc Concursul de Cântece şi Dansuri Populare Tradiţionale la care participă 38 de formaţii de dansuri şi 34 de formaţii de muzică, de la şcolile din Braşov şi localităţile învecinate;
- în 02.05.2011, începând cu ora 12.00, la Şcoala Generală nr. 9 (str. Brazilor 18 – cartierul Noua), se vor desfăşura Sesiunea de Comunicări şi Referate (vor fi prezentate 50 de lucrări) şi Expoziţia de Produse Tradiţionale (34 de standuri).
Festivalul reuneşte în cele două zile elevi ce provin de la 15 şcoli din Braşov şi din alte 25 de şcoli din localităţile din judeţ.
Proiectul evidenţiază tradiţii şi obiceiuri specifice comunităţilor din judeţul Braşov, punând în lumină tezaure vii: copiii pasionaţi de etnografie şi folclor.

M.T.