O bancă din China, cea mai profitabilă din lume

O bancă din China, cea mai profitabilă din lume

Industrial&Commercial Bank of China (ICBC), cea mai profitabilă bancă din lume, a raportat o creştere de 30% a câştigului în primul trimestru, la 53,8 miliarde de yuani (8,3 miliarde dolari), cu 50% mai mult ca JPMorgan, instituţia de credit cu cele mai bune rezultate din SUA.
ICBC este cea mai mare bancă din lume în funcţie de valoarea de piaţă.
Rezultatele ICBC au fost susţinute de îmbunătăţirea marjelor de creditare şi a veniturilor din comisioane, în contextul încetinirii creşterii pieţei bancare din China, potrivit Bloomberg.
Băncile chineze impun costuri mai mari la împrumuturile ipotecare şi pentru companii, după ce banca centrală a majorat dobânda de patru ori începând din octombrie şi a redus lichiditatea din piaţă pentru a limita inflaţia.

Profitul din primul trimestru al băncii chineze este cu 49% mai mare decât cel al JPMorgan Chase, instituţia financiară cu cele mai bune rezultate din Statele Unite.
Profitul JPMorgan, a doua mare bancă americană după active, a crescut cu 67% în primul trimestru, de la 3,33 miliarde de dolari la 5,56 miliarde de dolari. Bank of America, ce mai mare bancă din SUA, a raportat o scădere de 37,5% a profitului net în primul trimestru, la două miliarde de dolari.
ICBC a acordat împrumuturi de 273 miliarde de yuani (42 miliarde de dolari) în primul trimestru, iar soldul creditelor a ajuns la 7.060 miliarde de yuani (1.086 miliarde de dolari).

Sursa: mediafax.ro