Radarele fixe ar putea funcţiona din nou

Radarele fixe ar putea funcţiona din nou

Poliţia Rutieră a solicitat repunerea în funcţiune a radarelor fixe, în vederea reducerii numărului de accidente. Autorităţile pregătesc un cadru legal de funcţionare a acestor radare, potrivit politiarutiera.ro.
Politia Rutieră a solicitat reintroducerea radarelor fixe, potrivit site-ului instituţiei. Reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai Ministerului Sănătăţii şi ai Ministerului Transporturilor vor lucra la pregătirea cadrului legal de funcţionare a acestor aparate. "Directia Rutiera a initiat demersurile pentru reimplementarea radarelor fixe. Au fost destule probleme si discutii interminabile pe aceasta tema si din acest motiv am cerut sa participe toti factorii implicati in siguranta rutiera. Dupa ce se va gasi cea mai buna solutie, vor urma recalibrari si reasezari ale radarelor fixe, astfel incat sa serveasca in primul rand la reducerea numarului accidentelor rutiere", a declarat comisarul-şef Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere.
Unul dintre motivele pentru care autorităţile doresc reintroducerea radarelor fixe este reducerea numărului de accidente grave produse din cauza vitezei, dar şi a altor abateri pe care şoferii le comit atunci când ştiu că nu sunt văzuţi de nimeni.

M.G.