Sărbătoarea Bisericilor săpate în piatră la Şinca Veche

Sărbătoarea Bisericilor săpate în piatră la Şinca Veche

Fundaţia Ortodox-Culturala “Maică Sfântă-Bucuria Neaşteptată” organizează în data de 19 iunie, „Duminica Tuturor Sfinţilor”, SĂRBĂTOAREA BISERICILOR SĂPATE ÎN PIATRA de la Şinca Veche. Aşezământul Şinca Veche este situat la 50 km de Braşov, pe drumul spre Sibiu.

În cele două biserici de sub pământ, călugării ortodocşi au slujit şi au menţinut vie credinţa neamului românesc în Transilvania în vremea prigoanei. Harul lor face ca locul să fie căutat de cei care au nevoie de linişte, de pace şi de un loc unde rugăciunile să le fie ascultate.

Fundaţia propune participarea la Sfânta Liturghie, începând de la ora 10.00, urmată de slujbă de pomenire şi sfinţire a praznicului şi la un concert de muzică bizantină susţinut la Bisericile Rupestre de Grupul Evloghia, Grup Psaltic şi de Misiune al Patriarhiei Romane.

“Cele două biserici rupestre sunt un loc special, care îţi aduc acea bucurie neaşteptată a păcii şi liniştii interioare. Vă invit să îi comemorăm împreună pe călugării necunoscuţi care slujind aici, au ţinut în Transilvania, în vremuri de prigoana candela ortodoxiei aprinsă” - Maria Bagiu, preşedinta Fundaţiei Ortodox-Culturale “Maica Sfântă-Bucuria Neaşteptată”

Evenimentul face parte din proiectul mai amplu de promovare a Aşezământului, Șinca Veche - centru al turismului cultural, spiritual și istoric selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

CORONAPRESS