Reuniune a Grupului Băncii Mondiale şi FMI

Reuniune a Grupului Băncii Mondiale şi FMI

În perioada 28 - 29 mai 2011, a avut loc la Limassol în Cipru, Reuniunea Constituentei Olandeze din cadrul Grupului Băncii Mondiale şi FMI.
Din partea Ministerului Finanţelor Publice au participat dl. ministru Gheorghe Ialomiţianu, guvernatorul României la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi dl. Bogdan Drăgoi, secretar de stat, în calitate de guvernator supleant temporar.

Pe agenda reuniunii Constituentei au fost prezentări şi discuţii din perspectiva ultimelor evoluţii europene şi mondiale pe următoarele teme: stabilitate financiară, trecerea la o economie verde şi dezvoltarea durabilă, precum şi implicaţiile financiare ale adoptării guvernării electronice.

În cadrul acestei reuniuni, domnul Gheorghe Ialomiţianu, ministrul finanţelor publice a avut întâlniri cu domnul Charilaos G. Stavrakis, ministrul finanţelor din Cipru şi cu dl. Jan Kees de Jager , ministrul finanţelor din Olanda.

Reuniunea anuală a Constituentei a reprezentat o oportunitate pentru discutarea recentelor evoluţii în condiţiile financiare şi economice globale şi a perspectivelor economiilor statelor membre dar şi a aspectelor de interes în cadrul constituentei, precum colaborarea şi reprezentarea statelor membre.