Târg culinar şi teatru, la Cetatea Făgăraşului

Târg culinar şi teatru, la Cetatea Făgăraşului

Evenimentul va avea loc în acest weekend la Fagaras (11-14 aug.2011) şi va debuta în seara de joi cu o piesa de Teatru Medieval pusă în scenă de Teatrul Strada, intitulată “Misterele Cavalerilor”. De joi pana duminica incepand cu ora 14:00 pana la ora 20:00, Cetatea va fi invaluita de artizani si mesteri populari isi vor spune povestile la sezatoare, impresiile foto din turul lumii ale suveicii calatoare a mamei Ruta din Mandra, demonstratii ale atelierului de creat suveniruri Mandra Chic – brosele cu regionalism sau cu cuvinte din basme si cuvinte romanesti, o prezentare a istoriei panzelor romanesti din cele mai vechi timpuri pana astazi puse in rame si altele.
Produse romanesti si din Tara Fagarasului vor fi date inspre degustare: pita de casa cu cartofi, ceapa rosie de Fagaras, slanina, branza si rachiu de poame, gemuri si siropuri, scovarzi, placinte pe vatra, miere, zacusca, ceaiuri de leac si muraturi, intreaga poveste va fi insotita de lansarea unei carti de bucate “Retete Povestite din Tara Fagarasului”. Parte din autoarele retetelor cuprinse in cartea de bucate – femei din Tara Fagarasului, vor fi prezente pentru a impartasi din secretele spuse sau nespuse ale retetelor.
Vineri, ora 16:30, alaturi de targul producatorilor va avea loc “Conferinta Nationala a Producatorilor de produse Traditionale” unde se vor aduce propuneri pentru sustinerea acestora si pentru promovarea lor. Reprezentanti ai conceptului Slow Food si ai Agentiei pentru Dezvoltarea Turismului din Transilvania si alti invitati vor dezbate asupra acestor teme, iar pentru a onora cativa producatori din Fagaras, se vor acorda trei premii: pentru cel mai in varsta producator, pentru cel mai bun debut, pentru cel mai bine vandut produs al anului 2010.

M.T.