Sergiu Nicolaescu a început filmările pentru "Ultimul corupt"

Sergiu Nicolaescu a început filmările pentru "Ultimul corupt"

Regizorul Sergiu Nicolaescu a început, marţi, filmările pentru cea mai recentă producţie a sa, "Ultimul corupt", care îi reuneşte în distribuţie pe Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, Cătălina Grama (Jojo) şi George Mihăiţă, informează Studiourile MediaPro.
Lungmetrajul "Ultimul corupt" este o continuare a filmului "Poker" (2010) semnat tot de Sergiu Nicolaescu.

Astfel, mafiotul Titel Pangică (Horaţiu Mălăele) a devenit doctor în ştiinţe şi a donat bani pentru un muzeu memorial închinat vieţii şi operei sale: de la vânzător de rame în Obor la senator. Custodele muzeului este bunul său prieten Claudiu Viţelaru (Valentin Teodosiu), căruia i-a furat locul de senator. Partenerul lor de poker, chirurgul plastician Horia Vrabete (Vladimir Găitan), continuă să ajute nevestele disperate să ia viaţa în piept cu ajutorul silicoanele. Iubita lor "prin rotaţie", Monica Lăcustă, interpretată de Cătălina Grama (Jojo), a ajuns să aibă şi ea o funcţie în guvern. Apare, în sfârşit, şi Marcel (Ion Riţiu), pe care l-au aşteptat mai rău ca pe Godot în "Poker". Marcel - general din serviciile secrete - trebuie să rezolve eterna şi fascinanta cerinţă a celor de la Bruxelles: să aresteze un corupt. Şi cine este mai la îndemână pentru acest lucru decât unul dintre prietenii de-o viaţă?

În mod firesc, rolurile principale sunt continuate tot de către cei care le-au dat viaţă în "Poker". Însă, de data aceasta, regizorul şi-a îndeplinit şi dorinţa de a-l avea pe George Mihăiţă în distribuţie - el îi va da viaţă lui Hristu Belciug, vicele lui Titel. Actorul va fi unul dintre ingredientele-cheie care vor puncta mult mai savuros comedia satirică. Sergiu Nicolaescu se declară absolut încântat de prezenţa marelui actor la cadru. "Mă bucur că, de data asta, George nu a mai fost implicat în alte proiecte şi a acceptat propunerea mea. I-am dat un rol important şi acum mă pot mândri că am completat o distribuţie chiar strălucită", spune regizorul.

Sergiu Nicolaescu va realiza filmul "Ultimul corupt" într-un timp foarte scurt - 26 de zile, iar filmările vor avea loc, în afara Palatului Snagov, în mai multe locuri din Bucuresti şi împrejurimi, cum ar fi Studiourile MediaPro din Buftea, Casa Presei Libere, în Parcul Izvor, la Udrişte şi la Glina. Planurile regizorului presupun şi o perioadă de postproducţie optimizată, astfel încât filmul să fie gata de lansare cât mai curând.

Filmografia lui Sergiu Nicolaescu cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), " Cu mâinile curate" (1972), "Osânda" (1976), "Ultima noapte de dragoste", "Nea Mărin miliardar" (1979), "Ciuleandra" (1985), "Mircea" (1989), "Coroana de foc" (1990), "Triunghiul morţii" (1999), "Orient Express" (2004), "15" (2005), "Supravieţuitorul" (2008).
Dacă filmul "Orient Express" a fost cea mai vizionată premieră românească a anului 2004, probabil că cea mai impresionantă producţie semnată de regizorul Sergiu Nicolaescu a fost "Mihai Viteazul" (1979), cu Amza Pellea în rolul principal - creaţie de referinţă în istoria filmului românesc.

Sursa: mediafax.ro