Peste 8.000 de vizitatori la ONGFest – Târgul Economiei Sociale- Iaşi şi Bacău

Peste 8.000 de vizitatori la ONGFest – Târgul Economiei Sociale- Iaşi şi Bacău

Urmează Sibiu, Craiova şi Miercurea Ciuc

ONGFest – Târgul Economiei Sociale îşi continuă drumul prin ţară. Weekendul acesta Sibiu, Craiova şi Miercurea Ciuc sunt gazdele caravanei. Peste 90 de organizaţii s-au înscris la evenimentele care vor avea loc în acest sfârşit de săptămână. Acestea vor avea ocazia de a expune în faţa publicului larg programele şi proiectele lor.

Weekendul trecut caravana ONGFest s-a oprit la Iaşi şi la Bacău. Peste 8 000 de persoane au vizitat standurile celor 70 de organizaţii participante şi au participat la spectacolele de stradă oferite de organizate. În continuare, până pe 16 octombrie, caravana îşi va stabili tabăra şi în Miercurea Ciuc, Sibiu, Craiova, Cluj – Napoca, Oradea, Timişoara şi Constanţa. În acest weekend, evenimentele ONGFest – Târgul Economiei Sociale vor avea loc în 3 locaţii diferite: Sibiu, Craiova şi Miercurea Ciuc. Conferinţele de presă care vor anunţa sosirea caravanei ONGFest în fiecare dintre cele trei oraşe vor avea loc vineri, 23 septembrie. Coordonatorii locali şi parteneri ai evenimentului sunt: Asociaţia Maghiarilor din Sibiu (Sibiu), O.N Cercetaşii Romaniei- Centrul Local Orion (Miercurea Ciuc), Asociaţia CRONO (Centrul de Resurse pentru Organizaţiile Non-Profit din Oltenia) şi Asociaţia Romană a Tinerilor cu Iniţiativa (Craiova).

Weekend-ul trecut Iaşiul şi Bacăul au fost gazdele ONGFest – Târgul Economiei Sociale. Peste 8 000 de vizitatori au fost prezenţi în Parcul Catedralei, la Bacău şi pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în Iaşi. Evenimentul a fost primit foarte bine în ambele oraşe, iar percepţia publicului larg a fost pozitivă. Organizaţiile participante s-au arătat încântate de organizarea ONGFest la nivel local. Toţi cei înscrişi au declarat că au interacţionat foarte bine cu vizitatorii şi că au stabilit contacte extrem de utile. Publicul a apreciat în egală măsură proiectele prezentate de organizaţii, seminariile susţinute şi spectacolele de pe scena ONGFest. Câteva sute de ieşeni au dansat cu Asociaţia Romana Anti Sida Iaşi, în cadrul flash mob –ului organizat de aceştia. Spectacolele susţinute de artişti locali, dintre care îi putem aminti pe Alina Bondoc, Ansamblul Coconitele sau Trupa Vis de Artist au atras o mulţime de aplauze. Şi la Bacău atmosferă a fost una de sărbătoare. Cei prezenţi în Parcul Catedralei au asistat la o paradă a modei cu hăinuţe confecţionate din hârtie creponată. Copiii au fost în centrul atenţiei, prin intermediul spectacolelor susţinute de Fundaţia Sf. Ioan Bosco din Bacău şi Asociaţia Oblio şi prietenii.

Caravana ONGFest, care a început pe 9 septembrie în Bucureşti, va traversa întreaga ţară şi se va încheia pe 16 octombrie. Pe 24 -25 septembrie caravana ONGFest se opreşte în Sibiu, Craiova şi Miercurea – Ciuc. Peste 90 de organizaţii s-au înscris la eveniment şi îşi aşteaptă vizitatorii. Ca de obicei, componenta expoziţională este completată de o serie de seminarii şi workshopuri, pe teme precum voluntariatul, economia socială, programe private de finanţare a întreprinderilor sociale, cooperativa consumatorilor responsabili. Conferinţele de presă prin care este anunţată sosirea caravanei ONGFest în cele 3 oraşe vor avea loc vineri, 23 septembrie. Informaţiile complete despre program sunt disponibile pe site – ul evenimentului, www.ongfest.ro.

Seria evenimentelor din cadrul caravanei ONGFest – Târgul Economiei Sociale a început la Bucureşti. Manifestarea, care anul acesta a fost organizată sub numele de Târgul Economiei Sociale, a fost deschisă pe data de 9 septembrie în cadrul Conferinţei Naţionale a Economiei Sociale. Rapoartele prezentate au evidenţiat rolul şi ponderea economiei sociale în România, angajator a 3,3% din totalul forţei de muncă salariate din România. Cu această ocazie a fost lansat primul Atlas al Economiei Sociale, o publicaţie care prezintă datele esenţiale la zi de natură economică şi financiară ale organizaţiilor de economie socială din România şi anume: asociaţii şi fundaţii, casele de ajutor reciproc ale salariaţilor, casele de de ajutor reciproc ale pensionarilor, cooperative meşteşugăreşti, cooperative de consum şi cooperative de credit.

Caravana ONGFest este o platformă unică de comunicare directă, la nivel național, pentru toate cele trei sectoare (public, de afaceri, nonprofit). În acest mod, este facilitata dezvoltarea parteneriatelor între ONG-uri, instituții publice și companii.

Campania este susţinută în mod activ de trei persoane publice, recunoscute pentru implicarea lor în comunitate. Raed Arafat, Melania Medeleanu şi Adrian Despot au răspuns afirmativ invitaţiei organizatorilor. Spotul TV ilustrează alegerea fiecăruia dintre ei de a susţine societatea românească prin acţiuni proprii. Filmarea a avut loc chiar în Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR). Spotul poate fi vizionat la linkul următor:

http://www.youtube.com/watch?v=hfdWNELefXM&feature=channel_video_title

Calendarul evenimentului, la nivel naţional, este următorul:

• Bucureşti – 9 – 11 septembrie – Parcul Al.I.Cuza (fost IOR)
• Iaşi 17 – 18 septembrie – Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, zona Primăriei
• Bacău – 17 – 18 septembrie – Parcul Catedralei
• Miercurea – Ciuc – 24 – 25 septembrie – Piaţa Majláth Gusztáv Károly
• Sibiu – 24 – 25 septembrie – Piaţa Mică
• Craiova – 24 – 25 septembrie – Esplanada Teatrului National “Marin Sorescu”
• Cluj – Napoca – 1 – 2 octombrie – Piaţa Muzeului
• Oradea – 1 – 2 octombrie – Parcarea Independenţei
• Timişoara – 8 – 9 octombrie – Piaţa Unirii
• Constanţa – 15 – 16 octombrie – City Park Mall of Constanţa

CORONAPRESS