5.000 de maşini Dacia, rechemate în service

5.000 de maşini Dacia, rechemate în service

Posibile defecţiuni la motor au drept rezultat rechemarea în service a 4.164 de maşini Dacia şi 740 automobile marca Renault, au declarat pentru 0-100.ro oficialii Grupului Renault România.

Acţiunea a început pe 1 septembrie şi se va încheia după ce toate maşinile care fac obiectul operaţiunii vor fi verificate. Clienţii au fost invitaţi la service pentru că motoarele maşinilor pot avea neconforme semi-conurile supapelor motorului, semi-conuri care costă circa 13 lei bucata la magazinele de piese auto.

“Intervenţia în service durează între 20 de minute (daca se face doar verificarea chiulasei motor) şi 4,4 ore, în cazul în care se procedează la înlocuirea semi-conurilor de supape. Toate costurile asociate acestei operaţiuni vor fi suportate de către Grupul Renault”, au explicat reprezentanţii Renault.

Deşi nu se specifică în mod clar despre ce modele este vorba, surse din cadrul dealerilor au declarat că vizate de această acţiune sunt maşini Dacia Logan şi Dacia Sandero echipate cu motor de 1,2 litri pe benzină (cod D4F), de 75 Cai Putere (CP) – în total 4.164 unităţi.

În cazul Renault este vorba despre cinci modele, dotate cu acelaşi motor de 1,2 litri: Clio 2, Clio 3, Twingo, Twingo 2 şi Symbol. Maşinile despre care se crede că ar avea motoare cu semiconuri de supape neconforme ar fi fost fabricate în ultimul trimestru din 2010.

CORONAPRESS