Fonduri pentru Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu

Fonduri pentru Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu

Guvernul va susţine organizarea şi prezentarea spectacolului Faust, în regia lui Silviu Purcărete şi pus în scenă de Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, la Bruxelles şi Bochum (Germania), în perioada 14 octombrie - 3 noiembrie 201.

„Guvernul a alocat Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, pentru Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, suma de 1 milion de lei”, a anunţat Ioana Muntean, Purtătorul de Cuvânt al Guvernului.

Spectacolul va fi inclus în seria acţiunilor culturale care se vor desfăşura la Bruxelles, cu prilejul Consiliul European de toamnă al Uniunii Europene, eveniment la care au fost invitaţi să participe şefi ai statelor membre, membri ai Parlamentului European şi ai Comisiei Europene. În total, la Bruxelles şi Bochum vor avea loc 8 reprezentaţii.

Actul cultural are un rol deosebit pentru promovarea teatrului românesc şi a imaginii României în străinătate, precum şi pentru susţinerea creaţiei contemporane.

Informaţii de background

Spectacolul Faust, în regia lui Silviu Purcărete, este cel mai mare proiect realizat de Teatrul Naţional Radu Stanca în cadrul Programului Sibiu Capitală Europeană 2007. (Foto: newspad.ro)

M.Telea