Festival de film în Cetatea Făgăraşului

Festival de film în Cetatea Făgăraşului

De vineri până duminică, Cetatea Făgăraşului devine gazda primei ediţii a Festivalului de scurtmetraje „Corona”. 11 proiecţii realizate de tineri din ţară vor intra în competiţia pentru trofeele puse la bătaie de organizatori.
Intrarea la festival va fi liberă, iar vizitatorii vor putea vedea, în fiecare seară, câte o producţie realizată în perioada premergătoare festivalului.
"CORONA este vechiul nume al Brașovului, numele istoric al primei atestări documentare menționat în harta învățatului renascentist Johannes Honterus. Numele face referire directă la cel mai important simbol al Evului Mediu, coroana. Tot ce s-a întâmplat ieri, azi s-a transformat în istorie. Tot ce se petrece azi, mâine va fi istorie viitoare.
Urmele lăsate de civilizații și de culturi legendare se pierd în artefacte scumpe și valoroase. De foarte puțin timp, la scara istoriei, fotografia și filmul au devenit și ele trofee valoroase de arheologie spirituală. Și în această idee credem noi că artiștii-contemporani-cineaști din România și din lume pot cu sprijinul nostru să participe la sporirea patrimoniului universal de artă imagistică viitoare", a declarat directorul festivalului, Gabriel Stan.
Festivalul de film este parte a proiectului cu fonduri europene „Braşov – Călătorie prin istorie”, derulat de Consiliul Judeţean, care are ca scop promovarea a trei cetăţi medievale: Cetatea Făgăraşului, Rupea şi Feldioara şi trei Biserici fortificate, respectiv Biserica din Prejmer, Viscri şi Hărman.

CORONAPRESS