Caravana Bookland: peste 10.000 de titluri vândute

Caravana Bookland: peste 10.000 de titluri vândute

În perioada 15 august - 16 octombrie 2011, Caravana Bookland, a trecut prin nouă oraşe din ţară, ultimul fiind Braşovul. Caravana a avut drept scop vânzarea de carte, titlurile provenind de la 80 de edituri.
Viviana German, coordonator proiect, prezentă la Braşov, la Târgul de Carte organizat în incinta magazinului Unirea, în perioada 12-16 octombrie 2011, ne-a declarat: “În calitate de organizator ne-am ocupat de tot ceea ce înseamnă amenajarea standului, cărţilor, editurilor şi până la relaţia cu mass-media. Caravana Bookland a trecut prin nouă oraşe din ţară, ultimul fiind Braşovul. Braşovenii au fost foarte încântaţi de organizarea acestui târg, de calitatea cărţilor, de diversitatea titlurilor, autorilor şi editurilor şi au cumpărat foarte multă carte. Cele mai căutate au fost domeniile beletristică şi ficţiune".

Însetaţi de carte

Viviana German a scos în evidenţă faptul că avem nevoie de cultură iar braşovenii au avut posibilitatea să-şi satisfacă această necesitate cumpărând cărţi: “Aşadar, braşovenii s-au arătat însetaţi de carte, majoritatea au răsfoit titlurile, apoi au şi cumpărat acele cărţi. Caravana a pornit în 15 august şi primul târg a fost organizat la Constanţa, după care a urmat Brăila, Iaşi, Cluj, Alba Iulia, Arad, Timişoara, Sibiu şi Braşov. Pe data de 16 octombrie 2011 a fost ultima zi de târg, la Braşov. S-au cumpărat peste 10.000 de titluri de la 80 de edituri".

Alte manifestări

În cadrul magazinului Unirea, de lângă gara Braşov, târgul a fost organizat la parter, etajul I şi etajul III. Totul face parte dintr-un proiect mai amplu. Începând cu data de 31 octombrie, astfel de manifestări vor fi organizate în opt mall-uri din Bucureşti. La anul, începând cu luna februarie, Caravana Bookland va porni în 30 de oraşe din ţară.

Ileana Gafton