Corneliu Păunescu: „Tolba cu ecouri”

Corneliu Păunescu: „Tolba cu ecouri”

Poetul Corneliu Păunescu şi-a lansat astăzi, 3 noiembrie 2011, la Casa Baiulescu, din Braşov, volumul de poezii „Tolba cu ecouri”, apărut la Editura Pastel, 2011. Evenimentul a atras critici literari, oameni de cultură din Braşov, dar şi prieteni ai autorului.
De acelaşi autor au mai apărut cărţile: „Ventuze la un picior de lemn” (2001); „Incizii în istorie” (2004); „Mângâieri cu glaspapir” (2007) şi „Prin lumea-ncinsă, călare pe-o banchiză” (2011).
Prefaţa cărţii este semnată de prof. Georgeta Blendea Zamfir, scriitoare, cu titlul „Aura poeziei şi istoriei în volumul ” în care spune că „poezia cu tentă social-politică aduce în prim-plan un suflet preocupat de racilele societăţii omeneşti”.

Despre autor

Braşoveanul Corneliu Păunescu s-a născut în anul 1940 şi a cochetat cu poezia încă din tinereţe. Atent la tot ce mişcă în jurul său şi la tumultul existent în sufletul omului a simţit o anumită emoţie pe care a aşezat-o cu grijă pe coala albă de hârtie, care nu l-a inhibat, ci a aşteptat cuminte să primească meşteşugite cuvinte. Aşa s-au născut titlurile unor poeme, care au constituit, în final, prezentul volum.
Despre autor şi volumul de poezii, Georgeta Blendea Zamfir a consemnat: „Braşoveanul Corneliu Păunescu (n.1940) încalecă pe calul alb, tradiţional, al poeziei şi se înalţă în norii modernităţii, cu imagini viguroase, alerte, mobilizante. Surprinzător şi învăluitor, poetul delectează cu planuri subtile, care vin din aria cunoaşterii poeziei adevărate”.

Ileana Gafton