România sub ceaţă!

România sub ceaţă!

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Pe alocuri, vizibilitatea scade sub 100 de metri. Totodată, pe drumul paralel, DN7, în judeţul Argeş, se circulă în condiţii asemănătoare, pe segmentul Piteşti – Găeşti.

De asemenea, ceaţa reduce vizibilitatea sub 50 de metri în judeţul Covasna. În partea de nord a judeţului Ilfov şi în judeţul Dâmboviţa, pe DN71 şi DN72, pe alocuri, vizibilitatea scade sub 100 de metri. În judeţul Prahova, pe DN1, vizibilitatea este mai redusă în zona Băicoi, sub 50 de metri, iar pe celelalte drumuri din zona de şes, este de aproximativ 100 de metri.

Totodată, din cauza unor lucrări, pe DN 1A, între kilometrii 18+100 metri şi 19+450 metri, în localitatea Buftea, judeţul Ilfov, traficul rutier pe sensul Bucureşti – Ploieşti este deviat astfel: DN1A km. 19+450 de metri – DJ101 – Strada Fulger – DN1A km.18+100 de metri.

Precizăm, totodată, că pe DN6, pe segmentul cuprins între localităţile Timişoara şi Becicherecu Mic, din cauza surpării unei porţiuni dintr-un podeţ situat la kilometrul 560+280 de metri, se circulă îngreunat.

Reamintim că pe DN1 Bucureşti – Ploieşti sunt impuse restricţii de circulaţie din cauza unor lucrări care se execută între kilometrii 55+720 de metri şi 55+820 de metri.

Pentru evitarea oricărui eveniment rutier, poliţia recomandă conducătorilor auto să manifeste maximum de prudenţă pe tronsoanele de drumuri pe care încă persistă ceaţa – şi nu numai –, să circule cu viteză încadrată în limite legale, să nu se lanseze în efectuarea manevrelor de depăşire înainte de a se asigura temeinic şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculul din faţă, în aşa fel încât, la nevoie, oprirea să se poată face în siguranţă.

M.G.