Budapesta: Al XXI-lea Simpozion al Institutului de Cercetări al Românilor din Ungaria

Budapesta: Al XXI-lea Simpozion al Institutului de Cercetări al Românilor din Ungaria

Institutul de Cercetări al Românilor din Ungaria organizează, în perioada 26-27 noiembrie 2011, la Budapesta, cel de-al XXI-lea Simpozion, eveniment anual care reuneşte, deopotrivă, cercetători şi specialişti din Ungaria şi România.

Românii din Transilvaniaîn în epoca modernă, alinierea procesului de predare-evaluare a limbii române ca limbă nematernă la standardele europene, familii româneşti din Partium şi Ungaria, comunitatea românească din Jaca sunt doar câteva dintre comunicările ce urmează a fi prezentate în cele două zile ale desfăşurării simpozionului.

În cadrul evenimentului din capitala Ungariei va fi prezentat şi albumul „Poveştile caselor. Români în Buda şi Pesta”, semnat de Maria Berényi, directorul Institutului de Cercetări al Românilor din Ungraia, dar şi publicaţiile acestei instituţii apărute în anul 2011.

În încheierea simpozionului, participanţii vor face un tur al oraşului Budapesta sub genericul „Pe urmele româneşti la Budapesta”.
Ediţia din acest an a simpozionului Institutului de Cercetări al Românilor din Ungaria este organizat cu sprijinul Fondului „Wekerle Sandor” şi al Autoguvernării Minoritare Române – Sectorul II, Budapesta.

M.G.