Fonduri pentru TIFF

Fonduri pentru TIFF

Guvernul şi Ministerul Culturii vor susţine şi în acest an organizarea Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), cea de-a XI-a ediţie, care se va desfăşura la Cluj şi Sibiu.
În acest sens, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional cu 2 milioane de lei, din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului pe anul 2012.
Executivul consideră oportună sprijinirea acestui festival, mai ales prin prisma faptului că TIFF a fost acreditat de Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film şi este unul dintre cele 40 de festivaluri internaţionale acreditate din întreaga lume.
Festivalul va reuni mai multe tipuri de evenimente, de la proiecţii de filme, la retrospective cinematografice, expoziţii de afişe, workshop-uri, dezbateri, competiţii.
Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei şi cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

M.T.