Junii Cristianului, potenţială ofertă pentru operatorii din turism

Junii Cristianului, potenţială ofertă pentru operatorii din turism

Junii Cristianului s-au constituit într-o organizaţie culturală care promovează obiceiurile şi tradiţiile din localitate dar şi dansuri populare din diferite zone ale ţării. Interesant este faptul că instructorul care îi pregăteşte este chiar Vătaful Cetei Zoritorilor din comuna Cristian, judeţul Braşov, care după ce a fost schimbat din această funcţie (conform statutului aceştia se rotesc), din dragoste pentru folclorul autentic a hotărât să-şi ia soarta în propriile mâini şi să ducă mai departe tradiţiile din localitate, ca un bun fiu al satului.
Despre Junii Cristianului, Lucian Ionut Forfota vorbeşte cu multă dragoste, fiind împătimit de folclor: “Nu este uşor să o iei de la zero, dar datorită copiiilor existenţi în comuna Cristian, care sunt iubitori de folclor am hotărât să înfiinţez Junii Cristianului. Lupt pentru redescoperirea patrimoniului cultural şi impreună cu copiii să ne mândrim de această moştenire inestimabilă. Încercăm ca obiceiurile şi tradiţiile existente aici, să le aducem la cunoştinţa publicului. Noi pregătim copiii cu un repertoriu în care nu sunt incluse numai dansurile româneşti ci şi dansurile săseşti, care au existat pe vremuri la noi în localitate. De asemenea ne străduim ca şi porturile populare, existente pe vremuri, să le refacem şi ţinem cont ca ele să fie cât mai autentice. În prezent am reuşit, cu greu, ca la orice început, să achiziţionăm doar 10 costume de fete şi două de băieţi. Mai avem nevoie să cumpărăm şi alte costume populare pentru că cele pe care le avem nun e ajung. Suntem deja invitaţi să participăm la diferite evenimente şi nu refuzăm nici unul, pentru că dorim să ne facem cunoscuţi, dar suntem nevoiţi să închiriem costume. Costurile sunt destul de mari, iar perioada de criză ne blochează şi mai mult. Dorim să facilităm accesul copiiilor din Cristian la cât mai multe activităţi culturale şi de aceea facem un apel, prin intermediul mass-media, la promovare şi lansăm oferta noastră celor ce doresc să beneficieze de serviciile noastre".

Oferta Junii Cristianului

Asociatia Culturala - Ansamblul Folcloric Junii Cristinului - ansamblu reprezentativ ce se caracterizeaza prin traditie, cultura si obiceiuri nationale ce are ca principal scop: păstrarea tradiţiilor, a obiceiurilor populare româneşti şi promovarea acestora, cat si descoperirea, valorificarea folclorului, a tradiţiilor şi obiceiurilor locale si naţionale, promovarea copiilor si tinerilor, precum si dezvoltarea armonioasa a acestora din punct de vedere fizic si moral cat si promovarea imaginii patrimoniului cultural national va ofera o gama larga de servicii artistice.
Repertoriul este format din cantece si dansuri populare traditionale romanesti si sasesti ce sunt reprezentate de copii si tineri dansatori, instrumentisti si solisti vocali care vor putea incanta oricand prin prezenta scenica orice eveniment pregatit / organizat de catre dvs. Repertoriul poate fi alcatuit pe diferite teme, iar durata unui spectacol este minim 30 min si se poate prelungi nelimitat! La toate evenimentele, artistii vor fi prezenti in straie populare stramosesti.
Contravaloarea prestatiei unui eveniment este variabila in functie de durata spectacolului, distanta de deplasare, tipul / tema repertoriului. (acestea poti fi stabilite de comun accord, mai ales daca exista si posibilitatea unei colaborari de durata medie sau lunga)
Prin aceasta oferta dorim sa va incantam atat angajatii pentru a va putea oferi un randament deosebit cat si oaspetii pe care dvs ii gazduiti in asa fel incat acestia sa se paota intoarce sau chiar sa recomande mai departe calitatea serviciilor oferite de catre dvs.
Ansamblul Folcloric Junii Cristianului poate elibera documente fiscale in urma fiecarei prestatii artistice.

In speranta unui avantaj reciproc si a unei colaborari de succes va multumim pentru colaborare.

Cu multa consideratie,
Director - Junii Cristianului
Lucian Ionut Forfota
Telefon: 0745 085 053