Zilele Filmului German, la Braşov

Zilele Filmului German, la Braşov

Centrul Cultural German vă invită la cea de a treia ediţie a "Zilelor Filmului German", care va avea loc la Centrul Cultural Reduta începând de luni, 12 martie, până joi, 15 martie. Filmele de la ediţia acestui an au fost selectate după trei tematici:
-Universuri feminine
- Poveşti sentimentale în trei
- Paradisul copilăriei"...

Luna martie fiind luna femeii, Centrul Cultural German va prezenta în primele 2 zile ale săptămânii filme despre femei: prima zi este consacrată unor filme documentare iar a doua zi unor filme artistice. A treia zi se axează pe poveşti de dragoste iar a patra este dedicată copiilor.

Programul va arăta astfel:

Luni, 12.03.: Universuri feminine I : filme documentare
ora 18:00: Ştrandul prinţeselor** cu subtitrare în lb. engleză
Film documentar, regia: Bettina Blümner, 92 min., Germ. 2006
Klara, Mina şi Tanutscha au 15 ani şi locuiesc în cartierul Berlin-Kreuzberg.
Merg împreună la petreceri, îşi petrec zilele de vară la Ştrandul Prinzenbad şi se cunosc din copilărie. Oricât ar fi ele de nedespărţit, încep să-şi caute totuşi propriul drum în lume. Materialul documentar pătrunde în viaţa exterioară şi în cea interioară a trei fete puternice, dezvăluind astfel publicului şi o bucată autentică de cotidian berlinez.

ora 20:00 : Femeia cu cei cinci elefanţi** cu subtitrare în lb. engleză
Film documentar, regia: Vadim Jendreyko, 97 min., Germ. 2009
Swetlana Geier este considerată cea mai mare traducătoare a literaturii ruse în limba germană. Filmul oferă o imagine asupra muncii sale de traducătore, marcate de o percepţie lingvistică palpabilă şi de un respect fără compromisuri vizavi de autori. De asemenea, vizionându-l, se poate urmări firul zbuciumat al vieţii sale, în care se oglindeşte şi istoria mondială.

Marţi,13.03.2012: Universuri feminine II : filme artistice
ora 18:00: Fantome ** cu subtitrare în lb. engleză
Regia: Christian Petzold, 85 min., Germ. 2005
cu Julia Hummer, Sabine Timoteo, Marianne Basler şi Benno Fürmann
La Berlin se întâlnesc în mod fatal drumurile a trei femei: introvertita orfană Nina, Toni cea descurcăreaţă în materie de supravieţuire şi Françoise, care vrea să-şi regăsească fiica pierdută, sunt - fiecare dintre ele în felul său - în căutarea unei ieşiri din propria lor singurătate şi izolare. Un film despre nesiguranţă interioară, pierderi şi dor.

ora 20:00: Norocul Emmei** cu subtitrare în lb. engleză
Regia: Sven Taddicken, 103 min., Germ. 2006
cu Jördis Triebel şi Jürgen Vogel
Îndrăzneaţa crescătoare de porci Emma trăieşte singură într-o fermă veche. Se descurcă, însă are datorii mari. În urma unui accident ajunge la ea la fermă Max care este grav bolnav şi care de fapt vrea să-şi petreacă ultimele zile cât mai departe cu banii ilegali ai firmei sale. Datorită Emmei îşi dă seama însă că norocul se află adesea mult mai aproape decât s-ar crede.

Miercuri, 14.04.2012: Poveşti sentimentale în trei
ora 18:00: Jerichow* cu subtitrare în lb. română
Regia: Christian Petzold, 93 min., Germ. 2008/2009
cu Benno Fürmann, Hilmi Sözer, Nina Hoss
Destinul face ca trei oameni să se cunoască în Jerichow, o localitate pe coasta Germaniei de Est lovită de emigraţie şi şomaj: fostul soldat Thomas îl întâlneşte pe Ali, proprietarul de origine turcă al unui lanţ de fast-food-uri cât şi pe Laura, soţia cea frumoasă şi enigmatică a lui Ali. Întâlnirea celor trei îi va conduce în final în prăpastie.

ora 20:00: Un prieten de al meu* cu subtitrare în lb. română
Regia: Sebastian Schipper, 84 min., Germ. 2006
cu Daniel Brühl, Jürgen Vogel şi Sabine Timoteo
Viaţa melancolicului Karl începe să îşi iasă din făgaş, când brusc îl întâlneşte pe Hans, un om cicălitor dar totuşi drag. Un prieten de al meu este povestea plină de umor a trei oameni care nici că se putea să fie mai diferiţi. O comedie despre nebunia prieteniei şi despre descoperirea dragostei.

Joi, 15.04.2012: Paradisul copilăriei"...
ora14:30 : Krabat * cu subtitrare în lb. română
Regia: Marco Kreuzpaintner, 120 min., Germ. 2006 - 2008;
Recom. de la 12 ani
Cu David Kross, Daniel Brühl, Christian Redl
Boemia la sfârşitul Razboiului de trezeici de ani: Krabat, în vârsta de 14 ani, este luat în calitate de ucenic într-o moară misterioasă. Curând maestrul îl va iniţia pe el şi pe cei unsprezece tovarăşi ai săi nu numai în morărit, ci şi în magia neagră. O ecranizare reuşită a cărţii clasice pentru tineri a lui Ottfried Preussler, plină de suspans şi cu momente înfricoşătoare.

ora 18:00 : Cine moare mai devreme e mort mai mult* cu subtitrare în lb. română
Regia: Markus H. Rosenmüller, 105 min., Germ. 2006
Recom. de la 12 ani
Temându-se de purgatoriu din cauza listei considerabile de păcate deja acumulate, Sebastian, în vârstă de unsprezece ani, porneşte în căutarea nemuririi. Datorită fanteziei sale prolifice şi numeroaselor sfaturi confuze ale adulţilor din jurul său, angajamentul său îl pune în tot felul de situaţii periculoase ...


M.T.