Violonistul Alexandru Tomescu va avea premiera Turneului Naţional Stradivarius, la Braşov!

Violonistul Alexandru Tomescu va avea premiera Turneului Naţional Stradivarius, la Braşov!

Ediţia 2012 a Turneului Naţional Stradivarius este gata de start! Alexandru Tomescu îşi ia vioara şi pornește către primul spectacol din cadrul turneului, pe care îl oferă braşovenilor. În 7 mai, de la ora 19.00, la Sala Reduta veţi avea parte de un eveniment cu adevărat inedit !
Dacă anul trecut Alexandru a ales Integrala Capriciilor de Niccolò Paganini pe care a îmbogățit-o cu proiecţii video, anul acesta violonistul a mers şi mai departe, alăturând muzicii sale teatrul non-verbal. Tema Turneului Stradivarius 2012 o reprezintă obsesiile artistului iar programul este alcătuit din cele şase Sonate pentru vioară solo de EugèneYsaÿe, pe care Alexandru Tomescu le va interpreta la celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu. Muzica va fi tălmăcită prin gest cu ajutorul a doi tineri şi talentaţi actori din Compania "Passe Partout - Dan Puric": Ana Pepine și Paul Cimpoieru.
Braşovenii sunt cei dintâi care vor vedea acest proiect, primul de o asemenea anvergură, care aduce laolaltă muzica clasică şi teatrul non-verbal. Itinerariul evenimentului, care va începe la Braşov, cuprinde alte 15 oraşe. Până în 29 mai, Alexandru Tomescu, Paul Cimpoieru şi Ana Pepine vor apărea în faţa publicului la Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Timişoara, Craiova, Piteşti, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Focşani, Bacău, Iaşi și Botoşani. Turneul se va încheia la Bucureşti cu un spectacol la Opera Naţională.
Pentru Brașov biletele pot fi achiziţionate la casieria Centrului Cultural Reduta. Amănunte despre turneu puteţi afla de pe pagina de Facebook a lui Alexandru Tomescu – http://www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial sau pe www.turneulstradivarius.ro.

M.T.