Filmul lui Mungiu, premiat la Cannes

Filmul lui Mungiu, premiat la Cannes

Cristian Mungiu şi-a adjudecat duminică premiul pentru scenariu, pentru pelicula "După dealuri", cu care a fost prezent în acest an în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes. Filmul a fost distins şi cu premiul pentru interpretare feminină, decernat actriţelor Cosmina Stratan şi Cristina Flutur.
Juriul Competitiei Oficiale a fost prezidat de Nanni Moretti si compus din: Hiam Abbas, Ewan McGregor, Jean-Paul Gaultier, Emmanuelle Devos, Alexander Payne, Andrea Arnold, Diane Kruger si Raoul Peck.

Conform Mediafax, Cristian Mungiu a declarat, duminică, la gala de premiere de la Cannes, că în spatele poveştii din "După dealuri" există "oameni care au suferit cu adevărat", amintind că filmul este bazat pe fapte reale.
„După dealuri” prezintă povestea a două fete, Alina și Voichița, care au crescut împreună la un orfelinat și s-au reîntâlnit la o mănăstire din România. Alina vrea să plece în Germania, însă, după ce este dusă la spital, oamenii care o îngrijesc suspectează că este posedată de diavol.

"Mă bucur să mă aflu aici. Nu ştii niciodată când ţi se mai dă această ocazie", a spus Cristian Mungiu pe scena de la Palais des Festivals, unde se desfăşoară ceremonia de premiere.

Cristian Mungiu este scenaristul şi regizorul filmului "După dealuri/ Beyond the Hills", înscris la concursul de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei în septembrie anul trecut, cu titlul "Provizoriu".

Sursa: www.mediafax.ro
Foto: www.mediafax.ro