"Turnirul Cetăţilor" ajunge la Braşov

"Turnirul Cetăţilor" ajunge la Braşov

Evenimentul care a debutat în urmă cu două săptămâni la Râșnov, continua de data aceasta la Brașov. Astfel, în perioada 3-5 august 2012, Cetatea Braşovului va fi asaltată de cavaleri. Turnirul Cetăților va fi și anul acesta gazda Grădiniței Medievale. Această activitate se adresează copiilor de toate vârstele, aceștia având ocazia, în cadrul organizat, să trăiască povești medievale şi, ca noutate, organizatorii au pregătit în acest an ateliere meşteşugăreşti unde copii vor învăţa cum să modeleze ceramica, să realizeze păpuşi tradiţionale sau să picteze pe lemn şi pe sticlă.
30-80 de cavaleri şi domniţe care vor anima piaţa medievală şi vor prezenta viaţa cotidiană din Evul Mediu, vor dansa se vor lupta şi vor interacţiona cu publicul. Un punct de atracţie îl constituie turnirul cu cai şi show-urile cu foc de la finalul fiecărui festival, prezentate de trupa Hypnosiss. Fiecare festival va debuta cu parada personajelor pe muzica Cimpoierilor din Transilvania.
În cadrul evenimentului Turnirul Cetăților vor fi prezentate, într-un cadru adecvat, meșteșugurile românești, tradiționale, pentru o promovare și perpetuare cât mai bună a acestora: fierari, sticlar, ceramişti, broderie, pictură pe lemn şi sticlă, împletirea panusei, realizarea de păpuşi tradiţionale, bijuterii arse la cuptor, etc.
“Seria de festivaluri Turnirul Cetăților a fost și va rămane un punct de atracție turistică inedită, în perioada evenimentelor, anul trecut (2011), înregistrandu-se (conform INS) o creștere de 18% a afluxului de turiști în județul Brașov", au declarat organizatorii.

M.T.