S-a stins din viata profesorul Ioan Sorin Apan

S-a stins din viata profesorul Ioan Sorin Apan

Fostul director al Seminarului Teologic „Dumitru Staniloae” din Brasov, prof.Ioan Sorin Apan, s-a stins din viata sambata, 4 august 2012. Dascalul brasovean se lupta de aproape doi ani cu o boala cumplita pe care, din pacate, nu a putut-o invinge. Corpul neinsufletit a fost depus la capela Seminarului Teologic brasovean, care a fost construita din initiativa si prin eforturile profesorului Sorin Apan.

Un dascal de suflet

Ioan Sorin Apan a fost profesor de fizica si religie, etnolog, folclorist, pictor de biserici, creator de arta populara si teolog brasovean, a publicat volumele ” Taina Cerului – astronomie si folclor ” 2004 si ” Taina Marii Negre – oceanografie si folclor ” in 2003.
Cu ani în urma a pornit într-un proiect amplu, ale carui ecouri au depasit cu mult granitele tarii: Minisatul Sf. Andrei din cadrul Colegiului National Andrei saguna din Brasov , un atelier de creatie si spiritualitate romaneasca, impreuna cu care profesorul a promovat traditia romaneasca in tari precum Franta, Germania, Rusia, Polonia, Lituania, Austria.
De mai bine de 30 de ani, profesorul a indrumat zeci de generatii de elevi, pe care i-a invatat sa cunoasca, sa pastreze traditia si sa poarte cu bucurie costumul popular romanesc. Astfel imbracati il vor insoti pe ultimul drum elevi si fosti membri ai minisatului, pentru care Sorin Apan va ramane intotdeauna „profu” lor de suflet.
Dumnezeu sa-l ierte!