Muzeul de Etnografie Braşov: 45 de ani de existenţă

Muzeul de Etnografie Braşov: 45 de ani de existenţă

Azi, 12 septembrie 2012 se împlinesc 45 de ani de muzeografie etnografică neîntreruptă, la Brașov. Evenimentul a fost marcat la Muzeul de Etnografie Brașov (Bd. Eroilor nr. 21A), unde, în cadrul festivității aniversare, au fost prezenţi reprezentanți ai Ministerului Culturii și Cultelor, ai Consiliului Județean Brașov, ai Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor din România, ai Comitetului Național Român ICOM, precum și reprezentanți ai instituțiilor muzeale..
„Bilanțul activității instituției muzeale brașovene reflectă etape de dezvoltare, concepte și modernizări tematice, proiecte și colaborări de anvergură, preocupări pentru protejarea patrimoniului etnologic. Toate acestea dau măsura nivelului profesional de durată, susținut de Muzeul de Etnografie Brașov”, a spus directorul Muzeului de Etnografie, dr. Ligia Fulga.
Tot în 12 septembrie, s-a deschis Colocviul cu tema "Etnologia regională, o prioritate?", la care au fost invitați să participe reputați specialiști ai muzeelor din întreaga țară. Lucrările colocviului se desfășoară la Muzeul Civilizației Urbane din Piața Sfatului, în zilele de 12, 13 și 14 septembrie, urmând ca participanții să viziteze Muzeul Etnografic din Săcele și la cel din Rupea.

M.T.