Europol a găsit maşini de lux furate, în Romania

Europol a găsit maşini de lux furate, în Romania

53 de vehicule de lux furate urmarite in bazele de date nationale si internationale au fost identificate in Romania si 15 suspecti de comiterea acestor furturi au fost retinuti sau arestati in cadrul unei operatiuni de amploare desfasurate in perioada 11-12 septembrie.

Experti din 20 de tari din UE au coordonat, de la sediul Europol din Haga, o actiune avand drept scop combaterea infractiunilor privind vehiculele din UE. Expertii prezenti la sediul Europol, sprijiniti de specialisti din INTERPOL, TISPOL (Reteaua Europeana a Politiei Rutiere) si FRONTEX, au avut acces la bazele de date si au efectuat verificari pentru a stabili daca o masina a fost sau nu furata, scrie Adevarul.

In cele doua zile in care s-a desfasurat Operatiunea Cycar, politistii au efectuat verificari la punctele de trecere a frontierei, in porturi, la centre de vanzari de masini si service-uri, precum si investigatii in vederea depistarii membrilor gruparilor specializate in furtul de masini de lux care actioneaza in toata Europa.

Autovehiculele identificate au fost confiscate in vederea efectuarii constatarilor tehnico-stiintifice, la aceasta data derulandu-se activitati, prin Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala, pentru restituirea acestora partilor vatamate.

Sursa: Poliţia Rutieră