Noile permise de conducere, din 19 ianuarie 2013

Noile permise de conducere, din 19 ianuarie 2013

Permisele de conducere eliberate incepand cu 19 ianuarie 2013 vor avea un nou design, armonizat cu modelul european pentru acest tip de documente. Permisele emise anterior acestei date vor fi valabile pana la data expirarii mentionata pe acestea, schimbarea lor cu unele de tip nou nefiind obligatorie inainte de vreme. Conform Poliţiei Rutiere, forma noilor permise ramane dreptunghiulara, avand aspectul unei carti de credit. Suportul este din policarbonat, iar personalizarea este realizata prin gravare cu laser.

Caracteristicile fizice ale suportului modelului Uniunii Europene de permis de conducere sunt in conformitate cu standardele ISO 7810 si ISO 7816-1.

Cu alte cuvinte, permisele de conducere eliberate incepand cu 19 ianuarie 2013 au 85,6 mm latime, 53,98 mm inaltime si 0,76 mm grosime. Raza de racordare a colturilor este de 3,18 mm.

Formatul armonizat la nivel UE pentru permisul de conducere face mai usoara citirea acestui document de catre toti politistii din intreg spatiul comunitar si nu numai. De asemenea, sunt evidentiate anumite mentiuni privind restrictii de conducere si modificari ale autovehiculului necesare pentru ca anumite persoane sa-l poata conduce.

Sursa: Poliţia Rutieră