Lista completă a drumurilor închise. A3 a fost închisă, pe A2 se circulă parţial

Lista completă a drumurilor închise. A3 a fost închisă, pe A2 se circulă parţial

Poliția Rutieră anunță că mai multe drumuri naţionale, dar şi Autostrada Bucureşti - Ploieşti (A3) şi un tronson din Autostrada Soarelui A2 au fost închise circulaţiei din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse. Pe alte drumuri din ţară au fost instituite restricţii de tonaj. În orele ce urmează, sunt aşteptate noi restricţii, având în vedere că, începând cu ora 6.00 şi până la 23.00, mai multe judeţe din sud-estul ţării sunt sub Cod portocaliu de viscol. UPDATE Din cauza condiţiilor meteo, circulaţia rutieră pe Autostrada Bucureşti - Ploieşti (A3) a fost închisă miercuri dimineaţ.

Pe Autostrada Bucureşti - Constanţa a fost închisă pe segmentul Bucureşti - Feteşti. De asemenea, a fost oprită circulaţia autovehiculelor şi pe DN2, tronsoanele Sineşti – Ciocârlia (judeţul Ialomiţa) şi Buzău – Mihăileşti – Glodeanu (judeţul Buzău). UPDATE Începând cu ora 7.45, în judeţul Giurgiu, a fost luată măsura restricţionării circulaţiei autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe DN 5B, între localităţile Giurgiu şi Ghimpaţi. Potrivit situaţiei centralizate până la ora 7.00, circulaţia este închisă, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsonul Lehliu – Feteşti al Autostrăzii Soarelui (A2), dar şi pe următoarele drumuri naţionale: • un sector de drum naţional – DN 24D Bălăbăneşti – Tulceşti, în judeţul Galaţi; • DN 1D din judeţul Ialomiţa, între localităţile Urziceni şi Adâncata (limita cu judeţul Prahova); • DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti (Vrancea); • DN 22 Râmnicu Sărat (Buzău) – Brăila; • DN 23 Olăneasca (Brăila) – Brăila.

De asemenea, pe mai multe drumuri naţionale sunt instituite restricţii de tonaj: • DN 22 Râmnicu Sărat (Buzău) – Brăila (7,5 tone); • DN 22 Mihai Viteazul – Ovidiu (Constanţa) (3, 5 tone); • DN 2C Pogoanele – Costeşti (Buzău) (3,5 tone); • DN 3B Călăraşi – Feteşti (Ialomiţa) (7,5 tone); • DN7C (Transfăgărăşan) pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe tronsonul kilometric 57 – 104, în zona localităţii argeşene Arefu (reamintim că, până la sfârşitul lunii iunie, sectorul de drum cuprins între km. 104 (Piscu Negru) şi km. 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă). Reprezentanţii Centrului InfoTrafic recomandă ca, în cazul în care călătoriile cu automobilul în zonele aflate sub incidenţa avertizărilor de vreme rea emise de Administraţia Naţională de Meteorologie nu sunt absolut necesare, să nu se pornească la drum. Dacă însă deplasările nu pot fi amânate, o condiţie obligatorie pentru a le efectua este echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi, ca înaintea începerii deplasării, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată. De asemenea, Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de poliţie, că din cauza vântului puternic, începând cu ora 7.30, a fost luată măsura închiderii porturilor Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud Agigea din judeţul Constanţa, atât pentru traficul maritim cât şi pentru cel fluvial. Începând cu ora 7.40, a fost luată şi măsura închiderii portului Mangalia din judeţul Constanţa, atât pentru traficul maritim, cât şi pentru cel fluvial.

CORONAPRESS