POLIŢIA ROMÂNĂ RECOMANDĂ PRUDENŢĂ LA VOLAN!

POLIŢIA ROMÂNĂ RECOMANDĂ PRUDENŢĂ LA VOLAN!

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic, pentru a evita evenimente nedorite. Ţineţi cont de fenomenele meteorologice ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere (vânt puternic, ploaie, lapoviţă) şi circulaţi cu atenţie sporită!

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se informeze cu privire la condițiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a lansat, pentru intervalul 16 aprilie, ora 18.00 – 17 aprilie, ora 20.00, o atenţionare meteorologică de tip cod galben, pentru judeţele Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea şi Argeş.

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană - ATENŢIE! viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Este recomandat ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua, pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire al parbrizului şi al lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile sau ceaţa pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. Un comportament agresiv sporeşte riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite.

Recomandăm pietonilor să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ DOREŞTE DRUM BUN!