Creșterea siguranței rutiere și fluidizarea traficului pe DN1

Creșterea siguranței rutiere și fluidizarea traficului pe DN1

Nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidente rutiere pe DN1, tronsonul Comarnic-Azuga-Buşteni, de la instalarea pasarelelor pietonale, a semafoarelor inteligente şi a separatoarelor de sens.
În urma solicitării pe care Guvernul României a avut-o în vara anului trecut de asigurare a fluenţei traficului rutier şi a creşterii siguranţei rutiere pe DN1, tronsonul Comarnic - Buşteni – Azuga, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea a dispus în cursul lunii august 2013 implementarea unor soluţii tehnice, provizorii, pentru reducerea accidentelor cu victime.
Astfel, în zona staţiunilor turistice amintite, au fost instalate patru pasarele pietonale, una în Comarnic, două în Buşteni şi una în Azuga, care au permis desfiinţarea a şapte treceri de pietoni din cele trei staţiuni, fiind montate separatoare de sens în centrul staţiunii Buşteni şi instalate semafoare inteligente.
Coordonarea implementării soluţiilor tehnice a fost realizată de către Direcţia Rutieră din cadrul I.G.P.R..

Fluenţa traficului a crescut a crescut

La un an de la implementarea acestor soluţii, din analizele efectuate de către Poliţia Rutieră a reieşit că în cele trei staţiuni turistice, pe artera tranzitată de DN 1 numărul accidentelor rutiere grave şi al consecinţelor acestora a fost redus semnificativ. Nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în vreun accident rutier.
Un rol important l-a avut şi suplimentarea numărului de poliţişti care au acţionat în special la sfârşit de săptămână şi cu ocazia sărbătorilor legale.
De asemenea, fluenţa traficului rutier pe DN1 a crescut considerabil, timpul de parcurgere a tronsonului Comarnic – Sinaia – Buşteni – Azuga reducându-se, în medie, de la 2 ore, la 40-60 de minute, în week-end şi sărbători legale.
Poliţiştii specializaţi în sistematizare rutieră vor identifica şi alte soluţii pentru creşterea siguranţei şi fluenţei traficului rutier.

M.B.G.