Acțiune europeană pentru prevenirea accidentelor rutiere

Acțiune europeană pentru prevenirea accidentelor rutiere

În perioada 8 — 14 decembrie a.c., Poliția Română a participat alături de polițiile din celelalte state membre ale Uniunii Europene la o acțiune internațională care a urmărit prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool și droguri. În urma activităților desfășurate în trafic, polițiștii au constatat peste 270 de infracțiuni și au aplicat aproape 450 de sancțiuni contravenționale.
Activitățile de control s-au desfășurat simultan în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).
În perioada 8 — 14 decembrie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., polițiștii de la rutieră, sprijiniți de colegii de la ordine publică, au acționat la nivel național pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere grave, în special a celor produse pe fondul consumului de alcool și droguri.
Pe parcursul celor șapte zile, polițiștii au constatat 274 de infracțiuni de conducere a unui autovehicul cu o îmbibație alcoolică în sânge de peste 0,80 g/ l, fiind întocmite tot atâtea dosare de cercetare penală.
De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 448 de sancțiuni contravenționale, privind conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice, reținând totodată 448 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

M.T.