Acțiuni rutiere în zona trecerilor cu cale ferată

Acțiuni rutiere în zona trecerilor cu cale ferată

Poliţia Română a acţionat pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere pe drumurile publice, în zona trecerilor la nivel cu cale ferată. Într-o singură zi au fost constatate 33 de infracţiuni şi aplicate peste 2.800 de sancţiuni contravenţionale.

Aproape 10.000 de poliţiştii de la structurile de poliţie rutieră şi transporturi din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, secţiilor regionale de poliţie transporturi şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au acţionat, la data de 11 februarie a.c., pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere pe drumurile publice, în zona trecerilor la nivel cu cale ferată.

În urma acţiunilor, au fost constatate 33 de infracţiuni, dintre care 25 la regimul circulaţiei rutiere.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 2.816 sancţiuni contravenţionale, dintre care 216 la nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 2.526 la regimul circulaţiei rutiere şi 74 la alte acte normative.

Poliţiştii au reţinut 216 permise de conducere, dintre care 78 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 34 pentru depăşire pe trecerile la nivel cu calea ferată, fiind retrase 68 de certificate de înmatriculare.

CORONAPRESS