Achitarea taxei pe podul Fetești-Cernavodă se va face în sistem informatizat

Achitarea taxei pe podul Fetești-Cernavodă se va face în sistem informatizat

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale informează participanţii la trafic că au fost demarate lucrările de implementare a sistemului informatic pentru colectarea electronică a tarifului de trecere a podurilor dunărene din Staţia de Taxare de la Feteşti-Cernavodă, pe Autostrada A2, Bucureşti - Constanţa.
Sistemul informatic va înlocui achitarea tarifului de trecere cu oprire la barieră, utilizatorii putând opta pentru achitarea tarifului în afara Staţiei, în avans sau până la ora 24 a zilei următoare.
Astfel, utilizatorii vor avea următoarele opţiuni de achitare a tarifului:
> prin SMS transmis la un număr scurt;
> prin achitarea tarifului de trecere prin reţeaua de parteneri autorizaţi ai CNADNR
SA;
> prin utilizarea cârdului bancar, în urma configurării unui cont într-un portal web şi printr-o aplicaţie pentru mobil puse la dispoziţie de CNADNR SA.
Faza iniţială a lucrărilor a implicat introducerea sistemului de recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare (ANPR), printr-o serie de camere video poziţionate în Agenţia de Încasare, atât în punctul de intrare, cât şi ieşire pentru a asigura identificarea şi clasificarea conform categoriei din care face parte fiecare vehicul, precum şi realizarea marcajelor rutiere, această etapă fiind finalizată.
Menţionăm că aceste camere video ANPR identifică trecerea, aplicând o marcă temporară şi coordonatele GPS. Dacă nu se achită tariful de trecere până la ora 24 a zilei următoare trecerii, acţiunea va fi marcată drept posibilă contravenţie.
„Astăzi, 16.03.2015, au fost efectuate teste operaţionale parţiale ale funcţionalităţii viitorului sistem electronic de colectare a tarifului de trecere a podurilor dunărene, în zona AI Feteşti de pe Autostrada A2, Bucureşti - Constanţa. îmi doresc ca începând din această vară, cât şi în viitor să nu se mai creeze ambuteiaje pe A2, în dreptul staţiei de taxare de la Feteşti -Cernavodă. Credem că până la 1 mai vom reuşi implementarea întregului sistem - tehnic, economic, legislativ - necesar colectării electronice a tarifului de trecere a podurilor de la Feteşti - Cernavodă" a declarat Narcis Ştefan Neaga, Director General al CNADNR SA.

CORONAPRESS