3.623 de vitezomani, prinşi în trafic

3.623 de vitezomani, prinşi în trafic

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii au desfășurat acțiuni, în urma cărora au aplicat 8.664 de sancțiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 75 pentru consum de alcool şi 3.623 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 473 de permise de conducere şi au retras 228 de certificate de înmatriculare auto.
În perioada 20 – 22 martie a.c., peste 5.000 de poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

De asemenea, a fost depistat un autoturism care figura în bazele de date ca fiind sustras şi 11 persoane urmărite în temeiul legii, au fost puse în aplicare 13 mandate de executare a pedepsei închisorii şi au fost confiscate 6 arme (4 letale şi 2 neletale) şi 12 muniţii.

Sursa: Poliţia Română