Situația traficului în țară

Situația traficului în țară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere, nici probleme semnificative privind fluența traficului pe arterele principale.

În perioada următoare, în judeţul Gorj, circulaţia rutieră pe DN66 Bumbeşti-Jiu - Petroşani (tronsonul cuprins între kilometrii 93+500 şi 126+000) se va desfăşura în condiţii de drum în lucru. Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste prudenţă sporită la volan și să reducă viteza de deplasare în zona respectivă.

În județul Timiș, este închis DN68A Lugoj – Traian Vuia, între kilometrii 2+790 și 3+289 de metri, în vederea executării unor lucrări de consolidare. Precizăm că anul trecut, în luna mai, în zonă s-au produs alunecări de teren, iar corpul drumului a fost afectat la kilometrul 3+190 de metri. Pe perioada închiderii, traficul rutier este deviat, în ambele sensuri, pe ruta DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj–nodul rutier Balinț) – autostrada A1 (nodul rutier Balinț – intersecţie cu DN68A).

Reamintim că, în vederea executării lucrărilor de reabilitare a Podului Şoimuş aflat pe DN76 (sectorul cuprins între km 0+000 – km 0+600), a fost instituită măsura de restricționare a circulaţiei rutiere, cu afectarea unei benzi din zona carosabilă, traficul desfăşurându-se alternativ, dirijat de piloţi de circulaţie, pe banda rămasă deschisă circulaţiei publice. Pe sensul de deplasare rămas deschis traficului rutier, este permisă doar circulaţia autovehiculelor cu MTMA ≤ 7,5 tone şi a autovehiculelor speciale destinate intervenţiilor, precum şi a mijloacelor de transport în comun.

Rută ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone:

- Sensul de deplasare Brad – Deva: circulaţia rutieră se va desfăşura deviat pe A1 km 369+110, nod Şoimuş – A1 km 354+000, nod Simeria, DN 7 km 377+525 – DN 7 Deva;

- Sensul de deplasare Deva – Brad: circulaţia rutieră se va desfăşura deviat pe DN 7 km 394+300, DN 7 km 377+525 nod rutier Simeria – A1 km 354+000 – A1 km 369+110 – DN 76 km 0+600 nod Rutier Şoimuş.

Pentru prevenirea accidentelor grave de circulație, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză în limite legale, adaptată permanent condiţiilor de drum şi trafic, să efectueze manevrele de depăşire doar după o temeinică asigurare şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculul precedent, în aşa fel încât, la nevoie, oprirea să se poată face în siguranţă.

În cele din urmă, menţionăm că nu sunt probleme deosebite referitoare la circulația pe infrastructura feroviară şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise.

CORONAPRESS