Sportiva braşoveană Adina Seitz, multiplă campioană mondială la karate!

Sportiva braşoveană Adina Seitz, multiplă campioană mondială la karate!

În ultimele săptămâni, ţări din fostul spaţiu iugoslav au găzduit importante competiţii mondiale, rezervate practicanţilor de karate. Printre participanţi, s-au aflat şi sportivii braşoveni, pregătiţi de Sensei Dragoş Chiru, care au avut o comportare excelentă, în frunte cu ,,vârful de lance” al karateului braşovean, excelenta Adina Seitz. Această sportivă de excepţie a atras aprecierile specialiştilor, câştigând în acest an, nu mai puţin de 7 medalii la Campionatele Europene WUKF şi SKDUN şi 7 medalii mondiale, la Campionatele Mondiale SKDUN din Serbia şi UWK, din Slovenia .
Campionatul Mondial de Karate UWK - Slovenia 2015.
Campionatul Mondial De Karate UWK, prima ediţie, s-a desfasurat in Koper, Slovenia, în perioada 12-20 octombrie. Pentru prima dată, 3 discipline de karate s-au aflat sub umbrela unui singur Campionat Mondial, United World Karate ( karate general , karate traditional si kyokushin ) . Cu un număr impresionant, de 1200 sportivi, din 43 ţări , evenimentul s-a desfasurat pe durata a cinci zile . Karate-ul general a fost reprezentat la nivel mondial de WUKF şi la nivel naţional de FRK WKC România . Din lotul României a făcut parte şi sportiva noastră Seitz Adina (foto), la categoria 15-17 ani , care a participat la probele individuale de kata şi kumite, dar şi la kumite echipe . Cu un vârf de formă maxim, după ce cu câteva zile înainte a devenit triplă campioană mondială de Karate SKDUN, în Serbia, sportiva de la poalele Tâmpei a urcat podiumul mondial de 4 ori ( 1 aur, 2 argint, 1 bronz ) . Marele câştig este modestia şi atitudinea de excepţie, pe care o îmbrăţişează Seitz Adina,
Rezultate tehnice
Medalia de aur kumite +55 kg ,categoria 15-17 ani
Medalia de argint kumite open ,categoria 15-17 ani
Medalia de argint kumite echipe rotativ , categoria 15-17 ani
Medalia de bronz kata individual , categoria 15-17 ani

Campionatul Mondial de Karate shotokan SKDUN - Serbia 2015
CSU Braşov, secţia de karate shotokan din Braşov, a participat în 9-11 octombrie, la Campionatul Mondial de Karate SKDUN, organizat în Subotica, Serbia.
La această competiție de mare anvergură au participat peste 1300 de sportivi din loturile naţionale a 34 de ţări. Din lotul naţional al României, al cărui antrenor este Shihan Aurel Pătru, au făcut parte şi 17 sportivi braşoveni.
După două zile grele de concurs ,clubul de la poalele Tâmpei a reuşit rezultate excelente:
Medalii de Aur
1. Adina Seitz- kumite junioare 57 kg
2. Adina Seitz -kumite echipe feminin junioare
3. Adina Seitz -kumite echipe mixt juniori
Medalii de Argint
1. Muntean Bogdan- kumite juniori
2. Tohănean Denisa- kata junioare
3. Maftei Gabriel ,Bacalu Andrei , Drăgoi Ion ,- kata echipe cadeţi
4. Drăgoi Ion , Bacalu Andrei , Poteraş Luca , -kata echipe copii
5. Olteanu Daria , Aroşoae Daria , Dumitru Cătălina ,- kata echipe copii
Medalii de Bronz
1. Bacalu Andrei , Aroşoae Daria , Drăgoi Ion ,- kata echipe mixt copii
Cupa Mondiala SKDUN
Medalii de Aur
1. Poteraş Liviu , -kata seniori 9-7 kyu
Medalii de Argint
1. Ivan Bogdan ,- kumite seniori
Medalii de Bronz
1. Muntean Florin ,- kata seniori 9-7 kyu
2. Beşleagă Marcel , -kumite cadeţi
,,A fost un concurs deosebit de greu, în care am reuşit să ne valorificăm la maximum şansele de acces pe podium . Surpriza plăcută a competiţiei a fost locul secund, ocupat de Tohănean Denisa, în proba de kata junioare”, a declarat sensei Dragoş Chiru .

Dorin Duşa