Târg de ONG-uri la Braşov: „Cetățean Activ în Comunitate”

Târg de ONG-uri la Braşov: „Cetățean Activ în Comunitate”

În perioada 10-12 februarie între orele 15:00-19:00 cetățenii orașului Brașov au posibilitatea să cunoască 43 ONG-uri active din județ, la Târgul de ONG-uri „Cetățean activ în comunitate” care se organizează la Coresi Shopping Resort, Str. Zaharia Stancu nr. 1, Braşov.
Organizatorul acestui eveniment este Asociația Sprijin și Dezvoltare din Brasov care dorește ca prin acest eveniment să crească vizibilitatea sectorului ONG și conștientizarea la nivelul întregii comunități Brașovene asupra rolului și a impactului organizațiilor neguvernamentale în comunitate.

Voluntar pentru o zi

La acest eveniment vor participa un număr de 43 ONG-uri din Brașov, care își vor prezenta standurile conform unui program zilnic prestabilit. Fiecare ONG va participa în cadrul evenimentului o zi, astfel încât vizitatorii vor avea posibilitatea de a întâlni organizații noi și de a cunoaște noi situații și cazuri din comunitatea brașoveană.
În cadrul Târgului de ONG-uri, fiecare organizație va avea un stand de prezentare.
Pe întreaga durată a evenimentului, vizitatorii târgului vor putea cunoaște organizațiile cu activitățile lor dar vor avea și posibilitatea de a învăța despre termeni precum: implicare civică și drepturile omului, xenofobie, rasism, toleranță și înțelegere multiculturală, efecte negative ale violenței împotriva femeilor, și altele.
Cetățenii care vor participa, vor conștientiza importanța susținerii și dezvoltării organizațiilor neguvernamentale cu ajutorul poveștilor beneficiarilor și a activităților practice pregătite de reprezentanții ONG.
De asemenea, cetățenii care participă la eveniment, vor avea posibilitatea de a se înscrie ca voluntar pentru o zi în cadrul organizațiilor prezente la târg.
Evenimentul face parte din cadrul proiectului "Dezvoltarea capacităţii organizaţionale a ONG-urilor”, Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România – Componenta 5 Dezvoltarea Capacității ONG-urilor. Rețele și Coaliții / Subcomponenta 5.2 Sprijin pentru initiațive care contribuie la dezvoltarea unui cadru favorabil pentru ONG-uri în România și creșterea reprezentării sectorului neguvernamental.

Mihaela Banu