Băutura l-a „ajutat” să nimerească poarta

Băutura l-a „ajutat” să nimerească poarta

Poliția Municipiului Săcele a fost sesizată ieri în jurul orei 17 că o persoană a condus un autoturism pe strada Gheorghe Doja, din municipiu și a provocat un accident. În dreptul imobilului cu nr. 2, “în împrejurări necunoscute”, potrivit IPJ Braşov, a intrat în coliziune cu poarta de acces în imobil.
“În urma verificărilor efectuate polițiștii au identificat conducătorul auto, bărbat, cu vârsta de 50 de ani, iar la testarea acestuia cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Clinic Judetean de Urgență Brașov unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și continuă cercetările sub coordonarea procurorului”, reiese din buletinul de presă al Poliţiei.

Peste 1500 de amenzi

În perioada 16.01.2017 – 24.01.2017, polițiștii rutieri din I.P.J.Brașov au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui trafic rutier fluent și sigur. Au fost constatate 21 infracțiuni la regimul circulației, 13 de altă natură și aplicate 1514 sancțiuni contravenționale, dintre care 496 pentru depășirea limitei legale de viteză, 156 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 34 pentru vorbit la telefon în timpul șofatului, 113 pentru pietoni care au traversat neregulamentar.
Polițiștii au ridicat, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 120 permise de conducere, dintre care 9 pentru alcool, 6 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, 37 pentru depășire neregulamentară, 44 pentru neacordare prioritate pietoni, 4 pentru neacordare prioritate autovehicule, 7 pentru trecere pe culoarea roșie a semaforului și au reținut 48 certificate de înmatriculare.

Iulian Vasilică
Foto: ARHIVĂ Codlea Info