Am fi putut avea încă 100 pietoni accidentaţi

Am fi putut avea încă 100 pietoni accidentaţi

O statistică a Poliţiei Rutiere Braşov pentru cinci zile relevă faptul că mai bine de 100 de pietoni au fost prinşi în timp de traversau prin loc nepermis. Dacă pe acele porţiuni de stradă ar fi trecut unul dintre cei peste 300 de şoferi amendaţi pentru depăşirea vitezei legale, deznodământul nu ar fi fost foarte fericit.

Raportul poliţiei

“În perioada 25.01.2017 – 29.01.2017, polițiștii rutieri din I.P.J.Brașov au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui trafic rutier fluent și sigur. Au fost constatate 15 infracțiuni la regimul circulației, 7 de altă natură și aplicate 861 sancțiuni contravenționale, dintre care 319 pentru depășirea limitei legale de viteză, 75 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 13 pentru vorbit la telefon în timpul șofatului, 103 pentru pietoni care au traversat neregulamentar.
Polițiștii au ridicat, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 74 permise de conducere, dintre care 9 pentru alcool, 3 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, 22 pentru depășire neregulamentară, 28 pentru neacordare prioritate pietoni, 6 pentru neacordare prioritate autovehicule, 2 pentru trecere pe culoarea roșie a semaforului și au reținut 21 certificate de înmatriculare”, reiese din comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov.

Iulian Vasilică
foto : www.facebook.com/dan.georgescu.921?fref=ts