Camioanele şi autobuzele, controlate de Poliţie

Camioanele şi autobuzele, controlate de Poliţie

11 permise de conducere au fost ridicate de Poliţia Rutieră în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dar și 11 certificate de înmatriculare. Este unul dintre rezultatele controlului făcut în această la autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Băuţi la volan

În perioada 13 – 19 februarie a.c., Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române coordonează, la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă. Activitatea e parte a Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).
“Activitatea vizează depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă”, declară purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, Gabriela Dinu.

În perioada 13 – 16.02.2016, echipaje ale poliției rutiere și ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au depistat 192 de sanțiuni contravenționale, dintre care 66 pentru nereguli la regimul trasportului public de persoane iar 126 nereguli la regimul transportului de mărfuri, în valoare totală de peste 36500 lei.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și 11 certificate de înmatriculare.
În 15.02.2017, pe B-dul Gării, din municipiul Brașov, a fost oprit pentru control un bărbat cu vărsta de 42 de ani, ce conducea un autobuz aparținând unei societăți comerciale, fără pasageri, înspre Gara Brașov. La testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest valoarea indicată a fost de 0.13 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul pentru 90 de zile.
În cursul aceleiași zile, un alt bărbat, de 51 de ani, ce conducea un microbuz aparținând unei societăți comerciale, cu capacitatea de 20 de locuri, fără călători, a fost oprit pe B-dul Gării iar la testarea cu aparatul etilotest valoarea indicată a fost de 0.14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au dispus măsura reținerii persmisului de conducere pentru 90 de zile și sancționarea contravențională a bărbatului.

“Prezența activă a cadrelor de poliție în rândul participanților la trafic și fermitatea în aplicarea prevederilor legale în vigoare a fost evidențiată și de lipsa evenimentelor rutiere cu caracter negativ pe perioada desfășurării activităților.
Activitățile sunt continuate de către polițiști în vederea diminuării riscului rutier, creșterea siguranței circulației și conștientizara conducătorilor auto asupra necesității adoptării unui comportament responsabil, preventiv pe timpul participării la traficul rutier”, afirmă reprezentanta IPJ Braşov.

Iulian Vasilică
Foto: Poliţia Locală Braşov