Prognoza meteo pentru lunile ianuarie şi februarie

Prognoza meteo pentru lunile ianuarie şi februarie

Administraţia Naţională de Meteorologie prognozează pentru primele două luni ale anului 2009 temperaturi care vor alterna de la frig la cald şi precipitaţii normale, exceptând unele regiuni unde pot fi depăşite normele climatologice.

Luna ianuarie

În ianuarie, temperaturile medii lunare vor depăşi valorile medii climatologice în cea mai mare parte a ţării.
Vor alterna intervale calde, când temperaturile maxime vor fi mai mari de 10°C în sudul ţării, cu răciri accentuate, în care temperaturile minime pot coborî sub –25°C, în depresiunile din nordul şi centrul ţării.
Cantităţile de precipitaţii vor fi în general normale. Pe areale restrânse din vestul, centrul şi nord-estul ţării se pot acumula cantităţi mai mari decât în mod obişnuit. Temporar, ninsorile vor fi asociate cu intensificări ale vântului mai ales în regiunile extracarpatice. Vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură. Local se va produce polei.

Luna februarie

Pentru luna februarie se estimează că temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale ale acestei luni, exceptând regiunile estice unde se pot înregistra depăşiri ale normelor climatologice.
În zilele cele mai calde, temperaturile maxime pot depaşi 15°C în sudul ţării. În nopţile cele mai reci, temperaturile minime pot coborî sub –15°C, în depresiunile din centrul şi nordul ţării.
Cantităţile de precipitaţii vor avea tendinţa spre excedent în vestul, centrul si nordul ţării, iar în rest vor fi în general normale. Temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze mai mari în zona de munte. Local se va produce ceaţă.

Sursa: www.prognoze.ro